Trustpilot
Skip to main content

Bianca

Mijn naam is Bianca van Rens, bouwjaar 1974 te Tegelen, getrouwd met Martin en bonus-moeder van Antonie & Melchior. Oprichtster en eigenaresse van Pluche sinds maart 2013. Of ik ‘altijd’ al in de lingerie gewerkt heb? Nee joh, wel commercieel en secretarieel, regelen was (en is) mijn ding.

Hoe het begon: in 2006 waren we op familie vakantie en zag ik in een blaadje een leuk bikinimerk uit Bali staan. Ik dacht: jeetje wat leuk, waarom is dit niet te koop in Nederland? Bij thuiskomst heb ik dit uitgezocht en uiteindelijk ben ik voor dat merk een webshop begonnen voor de Benelux. Dit heb ik drie jaar kunnen combineren naast mijn parttime baan. Het was zo leuk dat ik tijdelijk een pandje op de Kleine Berg in Eindhoven kon huren om eens ’te testen’ of een winkel iets voor mij zou zijn. Het waren maar 3 maanden maar dat was genoeg om te beseffen dat ik enthousiast was én dat er vraag was naar een leuke, hippe bikini en lingerie-boetiek.

Na serieus nadenken, vooral niet te snel willen, goed inventariseren hoe het beter/anders zou kunnen en wat meerwaarde zou hebben, kwam er in 2010 een bericht dat een kleine winkel in de Kromstraat van 50m3 beschikbaar zou komen in januari 2012. Dit was perfect om in ieder geval mee te beginnen. Klein, overzichtelijk en dichtbij in ons Veldhoven oud-dorp.

Zo gezegd, zo gedaan. In maart 2013 gingen de deuren open van Pluche. Al snel bleek dat dit een goede zet was en het klantenbestand groeide enorm. In 2017 verhuisden we met in totaal drie dames een paar deuren verder in de straat naar het huidige pand met een totale oppervlakte van 160m3. Wat een ruimte, ‘dat krijgen we nooit vol’…. Nou dat is gelukt hoor!

Nu in 2024 werken we ondertussen met een team van in totaal zeven top lingerie stylisten, met de meest mooie merken in lingerie, bad- en nachtmode.

Naast Pluche ben ik ‘mama’ van 2 straathondjes uit Curaçao; Lena & Amigo. Daarnaast ben ik ook foster van hondjes uit het buitenland. Amigo en Lena komen dan ook regelmatig voorbij op onze socials. Door een goed en sterk geolied #teampluche kan ik de juiste balans vinden tussen privé en de winkel. Je ziet mij niet elke dag in de winkel, maar ben daar toch elke dag mee bezig. Het ‘regelen’ aan de achterkant is mijn kracht en haal ik energie uit. Dit vertaalt zich naar het team en je ziet het zeker terug in de winkel. Ik wil jullie blijven verrassen en inspireren rondom Pluche.

Een paar keer in de week ben ik er vaak ‘even’.  Dat ‘even’ is van een half uurtje koffietje doen tot zes uur aan een stuk bezig zijn. Een planning die nooit volgens planning loopt; that’s my life 😉. Ik werk ook op afspraak. Dat kan ook op maandag, als de winkel gesloten is, door de week of in de avonden. See you at Pluche.